λίγα λόγια

 

Αποφάσισα στον ελεύθερο χρόνο μου να ασχοληθώ επιτέλους με αυτό που τόσο καιρό είχα μεράκι… Παρασκευή σαπουνιών και Καλλυντικών. 

Ξεκίνησα δειλά -δειλά να διαβάζω και παράλληλα να δοκιμάζω τις γνώσεις μου στην παρασκευή σαπουνιών και παρά τις δυσκολίες δεν το “έβαλα κάτω”. 

Με πείσμα, υπομονή και επιμονή κατάφερα να φτιάχνω μικρές λαχταριστές δημιουργίες που επιβράβευσαν τις ατελείωτες ώρες προσπάθειας. 

Ο συνδυασμός αιθέριων ελαίων, βοτάνων και αρωμάτων με ταξίδευε δημιουργικά, εφόσον οτιδήποτε δημιουργούσα ήταν αγνό και φυσικό, με λίγα λόγια βιολογικό. 

Αργότερα προχώρησα στα στερεά σαπούνια ελαιολάδου και πολύ σύντομα στα υγρά σαπούνια και σαμπουάν. 

Η αλήθεια όμως είναι ότι η γυναικεία φύση μου με παρέσυρε σε άλλα “μονοπάτια” και έτσι τον τελευταίο καιρό ασχολούμαι και με την παρασκευή φυσικών καλλυντικών (κρέμες προσώπου σώματος και οτιδήποτε αφορά το πρόσωπο και σώμα), αφού πρώτα παρακολούθησα σεμινάρια (με τις κρέμες δεν παίζουμε).   Ο ενθουσιασμός μου μάλλον με παρέσυρε και τώρα, γιαυτό καλύτερα να προχωρήσετε στις επόμενες σελίδες και να ταξιδέψετε στο μεθυστικό κόσμο των φυσικών σαπουνιών και των βιολογικών κρεμών που ξεδιπλώνονται παρακάτω.

Back To Top